Mäkelä: Energia ei riittänyt loppuun asti

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän harjoittelu kohti elokuisia Pekingin MM-kisoja jatkuu hallikauden jälkeen sisäratojen Suomen ennätyksen haltijana ja EM-kilpailujen kahdeksannen sijan kera. Näistä jälkimmäinen jätti hieman hampaankoloon. Prahan finaalin kaksi ensimmäistä, yliastuttua hyppyä olivat 14 metrin hujakoilla ja olisivat onnistuessaan kohentaneet Mäkelän sijoitusta.

– Hyvä kokemus. Ensimmäinen tavoite saavutettiin, toisesta jäi taululle tosin nolot tulokset, Mäkelä linjasi EM-kisoja.

Ensimmäinen tavoite oli päästä finaaliin, jonne Mäkelä eteni loikittuaan karsinnassa 14,04. Karsinta oli vasta kolmas kilpailu hyppääjän uralla, jolloin hän rikkoi 14 metrin rajan. Finaalissa kahdesta mitatusta hypystä pidempi kantoi Mäkelälle vaatimattomat 13,66 kaukaa lankun takaa ponnistaen.

– Kolmen ensimmäisen hypyn jälkeen alkoi sitten olla energiat loppu, Mäkelä tunnusti.

Kuuden hypyn pitkähkössä finaalissa hyppääjien rytmiä sotkivat palkintojen jaot ja osin myös samaan aikaan käyty miesten korkeushypyn finaali.

– Ei vaan ihan jaksanut loppuun asti. Siihen oli kyllä valmistauduttu, mutta energiat vaan loppuivat, Mäkelä totesi.

Venäjän Jekaterina Koneva loikki mestariksi kauden kärkituloksella 14,69. Bulgarian Gabriela Petrova oli toinen (14,52) ja Israelia edustava Hanna Knjazjeva kolmas maansa ennätyksellä 14,49.

Hallikaudella ennätyksensä 14,20 tehnyt Mäkelä uskoo, että Heli Koivulan ulkoratojen Suomen ennätys 14,39 on ensi kesänä haarukassa.

– Se on kesän ehdoton tavoite, kotieläintiedettä Helsingissä opiskeleva hyppääjä sanoo.