Kotaja saalisti MM-kisoista kaksi mitalia ja pistesijan

Amanda Kotajan paralympiaunelma elää

Amanda Kotaja saalisti parayleisurheilun MM-kisoista Dohassa kaksi mitalia ja kahdeksannen sija. Pistesija heltisi Vampulan Urheilijoiden pyörätuolikelaajan päätösmatkalta, T54-luokan 400 metriltä.

– Se ei ollut minulta ihan paras veto 400 metrillä, mutta siihen pitää nyt olla tyytyväinen, Kotaja totesi.

Kotaja kiersi Dohassa ratakierroksen ajassa 59,25. Hän oli alkumatkasta paremmin kärjen vauhdissa, mutta loppumatkasta vauhti hiipui. Kilpailun voitti kiinalainen Wenjun Liu ajalla 54,67.

Dohan MM-kisat Kotaja jättää yhtenä Suomen joukkueen sankareista. Hän voitti 200 metriä ja oli 100 metrillä toinen. Toissa vuoden MM-kisoista Kotaja saalisti hopean 100 ja 200 metriltä.

– Nyt 200 metrin voitto oli positiivinen yllätys. Sadalla metrillä kakkossija sen sijaan oli pieni pettymys, Kotaja totesi.