Gudeta pinkoi ME-vauhtia, Nummela kohensi ennätystään

Gudeta pinkoi ME-vauhtia

Etiopian Netsanet Gudeta voitti Valencian MM-puolimaratonilla naisten mestaruuden ajalla 1.06.11. Se on ME vain naisille tarkoitetuissa puolimaratonkisoissa.

Toiseksi Valenciassa juoksi Kenian Joyciline Jepkosgei 1.06.54. Hänellä on nimissään miesten ja naisten sekakilpailuissa juostu naisten puolimaratonin ME 1.04.51. Aiempi vain naisille tarkoitetussa kisassa juostu ME oli Kenian Lornah Kiplagatin 1.06.25.

Gudeta karkasi muulta joukolta 15 kilometrin jälkeen ja kirkasti kahden vuoden takaisen MM-puolimaratonin neljännen sijan mestaruudeksi.

Miesten kilpailun voitti Kenian Geoffrey Kamworor. Uransa kolmannen puolimaratonin MM-tittelin vieneen juoksijan aika oli 1.00.02. Kenialaislähtöinen Abraham Cheroben oli toinen ajalla 1.00.22. Hän edustaa nykyisin Bahrainia.

HKV:n Aki Nummela kohensi puolimaratonin ennätystään epävirallisten tulosten mukaan lukemiin 1.06.59 Valenciassa. Aiempi ennätys oli 1.07.26.

– Mukava onnistua pitkästä aikaa myös puolikkaalla. Haastavat olosuhteet, mutta hieno kisa ja huikea tunnelma piti ryhdin yllä, ja lopun erityisen vahvana, Nummela totesi twitterissä.